Ciuperci marinate-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile marinate nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna deoarece ele sunt aromate si pastreaza intact aroma ciupercilor.

Ingrediente

    • ciuperci proaspete
    • ulei
    • otet
    • boabe de piper
    • usturoi
    • sare
    • foi de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Se  aleg ciuperci mici si la 1 kg de ciuperci se pune un pahar cu ulei, se asaza in cratita pe foc sa fiarba in zeama pe care si-o lasa ele. Cand apa lasata de ciuperci a scazut si a ramas numai uleiul, se asaza in borcane si se toarna peste ele otet diluat cu apa: 1 litru de apa se fierbe cu 2 linguri de otet, 5-6 boabe de piper, 1 catel de usturoi, sare, o foaie de dafin.
  2. Se leaga borcanele bine cu celofan dublu si se fierb in baie de apa 30 de minute de cand incepe fierberea. A doua zi se mai fierb 30 de minute, apoi se lasa in apa sa se raceasca comlet dupa care se duc in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi