Ciuperci de padure in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile de padure in otet sunt atat de gustoase incat daca aveti ocazia merita sa le preparati.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci de padure: galbiori, hribi, gheb
    • 3 catei de usturoi
    • 2 linguri ulei de masline

    PENTRU MARINATA:

    • 500 ml otet de vin
    • 250 ml apa
    • 2 cuisoare
    • 1 lingura piper alb
    • 1 foaie dafin
    • 2 lingurite sare
    • 4 linguri ulei de mssline
     

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ciupercile dupa specificul lor si se spala cu apa rece. Galbiorii se tin cateva ore in apa rece, ca sa le iasa gustul amarui. Se lasa apoi sa se zvante intr-o strecuratoare. Ciupercile mici se lasa intregi, iar cele mai mari se taie in doua sau in patru, dupa caz.
  2. Intr-o tigaie cu ulei si putina apa se pun ciupercile curatate si taiate. Se lasa pe foc potrivit 10 minute, pana incep sa scada, apoi se lasa sa se raceasca.
  3. Intre timp, se pregateste solutia de otet: la 500 ml de otet si 250 ml de apa, se pun 2 lingurite de sare. Dupa ce solutia a dat in clocot, se adauga cuisoarele, dafinul, piperul si uleiul de masline.
  4. Ciupercile si usturoiul curatat se pun in borcan. Deasupra se toarna marinata fierbinte, lasand 1,5 –2 cm pana la gura borcanului. Atentie! inainte de a turna marinata , se pune sub borcan lama unui cutit, ca sa nu crape.
  5. Se inchide borcanul cu un capac, de preferat cu filet, si se pune la sterilizat pe bain-marie circa 40 de minute. Pentru siguranta, sterilizarea se poate repeta dupa 1-2 zile, circa 20 de minute. Se depoziteaza la loc racoros si uscat.

Recomandari

Conserve si Muraturi