Bame conservate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pentru zielle de post din iarna, sau pentru acele zile cand doriti o mancare usoara si gustoasa noi va propune o delicioasa reteta de bame conservate, care va vor ajuta foarte mult la prepararea unor mancaruri delicioase.

Ingrediente

    • 1 kg bame
    • 1 varf de cutit aspirina pisata
    • 1 litru otet diluat cu apa rece
    • suc de rosii

Instructiuni de preparare

  1. Se taie coditele de la bame, se spala si se pun intr-un vas cu oet diluay su apa si o lingura de sare. Se tin bamele in otet 1 ora si jumatate, dupa care se scurg si se pun intr-o tava, si se asaza pe foc mic ca sa se absoarba sucul gelatinos, dupa care se toarna peste ele bulion slab si se  lasa pe foc pana da in clocot.
  2. Se lasa sa se racoreasca si se pun bamele in borcane, in care s elasa un gol de 2-3 degete. Se pune deasupra un varf de cutit de aspirina pisata.
  3. Se acopera bine borcanele cu celofan, se leaga cu sfoara si se fierb in baie de apa 30 de minute din momentul in care incepe fierberea. Se lasa borcanele in cazanul cu apa si a doua zi se mai fierb inca 20 de minute. Se lasa sa se raceasca complet apoi borcanele se pot depozita in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi