Ardei umpluti cu varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii umpluti cu varza sunt nemaipomeniti a salata alaturi de un fel principal gustos.

Ingrediente

    • 4 kg ardei gras
    • radacini de hrean curatate
    • 3 kg varza alba sau rosie
    • frunze de telina
    • sare
    • boabe de piper
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg ardei sanatosi, mai mari, se scot cotoarele si se curata de seminte. Se spala si se lasa la scurs, cu gura in jos, pe un servet curat.
  2. Varza se taie in sferturi apoi se toaca fideluta subtire. Se freaca bine cu sare, se stoarce si se scurge de zeama.
  3. Se umplu ardeii si se pun in borcane, cat mai indesati. Se pun deasupra cateva fasii de hrean (taiat pe lung), frunze de telina si boabe de piper.
  4. Se pregateste o saramura cu concentratia de 50 gr sare la 1 litru de apa (se fierb cam 3-4 litri ) care se toarna in borcan pana acopera ardeii cam de trei degete.
  5. Se acopera cu o farfurioara si se tine borcanul la temperatura camerei. Se vantura din doua in doua zile pana cand se acreste varza, apoi se acopera cu celofan dublu, se leaga bine si se transfera intr-un loc racoros.

Recomandari

Conserve si Muraturi