Ardei tocat la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gspodinele stiu ca iarna nu se gasesc prea multe legume in piata si iau masuri de toamna cand pun in camara si borcane cu ardei tocat, care se foloseste la orice tip de mancare.

Ingrediente

    • 1 kg ardei gras verde
    • 1 kg ardei capia
    • 1 kg gogosari
    • frunze de patrunjel
    • sare
    • aspirina

Instructiuni de preparare

  1. Se spala ardeii, se decupeaza coditele, se golesc de seminte, se taie in 4 bucati, se taie apoi fasii subtiri cu lama bine ascutita a unui cutit Se strang intr-un lighean mai mare, se pun 3-4 linguri cu sare peste ei, se amesteca, se lasa la rece mai multe ore (o noapte).
  2. Se pun in bor­cane cu frunze de patrunjel lasate pe tije, bine spalate, se adauga deasupra o aspirina pisata, dupa ce s-au umplut borcanele cu sucul lasat de ardei. Amestecul se foloseste la orice fel de mancare.

Recomandari

Conserve si Muraturi