Ardei murati umpluti cu varza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii murati umpluti cu varza pentru iarna sunt foarte gustosi, stimuleaza pofta de mancare si pot completa orice garnitura sau friptura.

Ingrediente

    • 30-32 ardei grasi
    • 3 morcovi
    • 3,5 kg varza alba
    • 150 gr sare
    • 4 litri apa
    • 1 borcan de 10 litri
    • 1 telina mare cu frunze
    • 1 varza rosie
    • 3 linguri otet
    • zeama stoarsa din varza
    • 10 boabe de piper
    • 1/2 lingurita chimen

Instructiuni de preparare

  1. Varza alba si cea rosie se taie foarte subtire si se amesteca cu putina sare sa se inmoaie. Morcovii si telina se dau prin razatoare, se toaca marunt funzele de telina si totul se amesteca cu varza stoarsa, de la care se indeparteaza zeama (dar nu se arunca).
  2. Ardeii se spala bine, li se taie un capacel la codita, se curata de seminte si se umplu cu varza cat mai indesata, fara sa se sparga ardeii.
  3. Se asaza ardeii umpluti in borcan, cat mai apasati. Se pune apa la fiert cu restul de sare, cu boabele de piper, putin chimen si cu zeama scursa de la varza. Se lasa sa fiarba cateva clocote si asa fierbinte se toarna in borcan peste ardei si se acopera imediat dupa ce s-a racit apa.
  4. Se pun betisoare de lemn in crucis pntru ca ardeii sa nu se ridice in sus, se acopera borcanul cu ceolofan, se leaga si se baga in camara.

Recomandari

Ardei umpluti cu varza

Ardeii umpluti cu varza sunt nemaipomeniti a salata alaturi de un fel principal gustos.

30 min
4 servings

Gogosari umpluti cu struguri in otet

Gogosari umpluti cu struguri in otet sunt o combinatie foarte reusita in ceea ce privesc muraturile. Gustul lor fin si aromat ofera de fiecare data o senzatie placuta.

30 min
4 servings

Gogosari in otet umpluti cu conopida

Gogosari in otet umpluti cu conopida sunt deliciosi serviti ca salata de muraturi, iar gospodinele stiu asta si in fiecare toamna pun in camara gogosari in otet umpluti cu conopida.

30 min
4 servings

Gogosari umpluti cu ciuperci

Gogosari umpluti cu ciuperci sunt deliciosi iarna alaturi de un fel principal. Gogosari umpluti cu ciuperci pot fi conservati si cu conopida sau alte legume de sezon.

30 min
4 servings

Gogosari umpluti cu ciuperci-varianta 2

Gogosarii umpluti cu ciuperci se servesc ca muraturi, langa prepa­rate din vanat sau carne de porc, prezentati asa cum s-au murat, designul fiind punctul forte al fiecarei gospodine.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi