Ardei gras si gogosari in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ardeii grasi si gogosari in otet nu pot lipsi din nici o camara cu conserve de iarna. Gospodinele stiu asta si iau masuri din timp pentru a avea pe masa iarna tot ce e mai bun si mai gustos.

Ingrediente

    • 2 kg ardei gras
    • 2 kg gogosari
    • 500 ml otet
    • 1 l apa
    • 4 linguri cu sare
    • 6 linguri cu zahar
    • piper boabe
    • foi de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ardeii de cozi si de seminte, se spala, se taie felii, se pun intr-un lighean acoperiti cu sare si zahar. Se amesteca usor, se acopera ligheanul pana dimineata.
  2. Se pun ardeii in straturi in borcane, se adauga zeama din li­ghean, se oparesc cu o solutie de apa si otet fierbinte. Se pun boabe de piper si foi de dafin in fiecare borcan, se in­chid cu capac dupa ce solutia s-a racit, se pastreaza ca orice muratura.

Recomandari

Gogosari in otet

Fiecare gospodina are reteta ei de gogosari in otet si bineinteles cu secretele ei. Noi va oferim o reteta traditionala de gogosari in otet pe care cu siguranta o veti aprecia.

30 min
4 servings

Mix de ardei iute cu fasole in otet

Mixul de ardei iute cu fasole in otet este delicios la prepararea mancarurilor si la salate...

30 min
4 servings

Gogosari in otet umpluti cu conopida

Gogosari in otet umpluti cu conopida sunt deliciosi serviti ca salata de muraturi, iar gospodinele stiu asta si in fiecare toamna pun in camara gogosari in otet umpluti cu conopida.

30 min
4 servings

Castraveti cu gogosari in otet

Castraveti cu gogosari nu trebuie sa lipseasca din nici o camara cu conserve de iarna. Castraveti cu gogosari in otet se servesc ca salata sau de ce nu ajuta la prepararea unor feluri rafinate de mancare.

30 min
4 servings

Ardei capia si gogosar in sos picant

Ardeiul capia si gogosar in sos picant sunt deliciosi daca sunt serviti ca garnitura alaturi de o carne grasa la gratar.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi