Vin de mere -cidru

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinul de mere in afara faptului ca este delicios se foloseste si in multe cure de slabire, ajutand organismul sa elimine toxinele si grasimile in exces.

Ingrediente

    • 3-4 kg mere
    • 1 kg zahar
    • 1/2 lingurita cu droj­die uscata
    • 8 l apa rece

Instructiuni de preparare

  1. Se spala merele, se inlatura semintele, se taie felii si se asaza jumatate din cantitate intr-un vas de sticla curat, invelit in carpe si asezat intr-un loc mai putin umblat Se toarna 500 gr de zahar si drojdia, se acopera cu restul me­relor, se pune si restul de zahar si se umple vasul cu apa rece. Se leaga vasul cu tifon, se lasa la fermentat 10-14 zile.
  2. Dupa trei zile se dezleaga tifonul, se amesteca bine continutul, se leaga iar vasul. Operatia se repeta la doua zile.
  3. Cand vinul a stat din fiert, se lasa sa se limpezeasca, apoi se trage in sticle si se tine in frigider.  Se poate      con­suma imediat.

Recomandari

Vin de mere cald

Vinul de mere cald este delicios, foarte aromat si usor de preparat.

30 min
4 servings

Cidru de mere

Cidrul de mere este foarte bun mai ales daca il serviti cald cu mirodenii sau feliute subtiri de lamaie.

30 min
4 servings

Suc de mere

Sucul de mere este foarte gustos si aromat, usor de preparat si pe placul tuturor, mai ales al copiilor.

30 min
4 servings

Vin de macese

Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa.

30 min
4 servings

Vin de nuci uscate

Vinul de nuci uscate este de nelipsit din camara cu produse naturiste ale cunoscatorilor.

30 min
4 servings

Bauturi