Vin de macese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vin de macese este recomandat ca un intaritor universal, consumat pentru vitaminizare in diverse forme de anemii. De asemenea vin de macese putem prepara nu numai ca medicament ci si pentru ca este o bautura energizanta, usoara si delicioasa.

Ingrediente

    • 3-4 kg macese tarzii
    • 2 kg zahar
    • 6 l apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata fructele de codite, se spala, se pun in vas de sticla. Se adauga un sirop cald facut din 2 kg de zahar si 4 1 de apa, se pune restul de apa, se leaga vasul la guracu tifon.
  2. Fermenteaza la bucatarie, 20-25 de zile, apoi se strecoara prin tifon in alt vas unde se va limpezi 2-3 zile. Se trece vinul in sticle mici si se consuma chiar din prima zi.

Recomandari

Vin de nuci uscate

Vinul de nuci uscate este de nelipsit din camara cu produse naturiste ale cunoscatorilor.

30 min
4 servings

Vin de ceapa

Vinul de ceapa este un imunostimulator perfect....

30 min
4 servings

Vin de afine

Vinul de afine este ideal pentru tratarea afectiunilor digestive....

30 min
4 servings

Vin de mere cald

Vinul de mere cald este delicios, foarte aromat si usor de preparat.

30 min
4 servings

Vin de oua

Vinul de oua este o bautura nu doar racoritoare dar hranitoare, energizanta si foarte gustoasa.

30 min
4 servings

Bauturi