Nectar de prune- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nectarul de prune este foarte aromat si gustos. Este indicat atat ca desert cat si ca remediu terapeutic in anumite cure si regimuri.

Ingrediente

    • 2 kg prune
    • 1 litru apa
    • 500 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Intr-o oala incapatoare se pune apa la fiert si,  cand clocoteste, se scufunda prunele pentru un minut, pentru ca pielita sa fie inlaturata cu usurinta. Apoi, dupa curatare, se scot si samburii, iar pulpa se zdrobeste.
  2. Piureul obtinut se amesteca cu un sirop fiert din zahar cu un litru de apa si se toarna in sticle care se astupa cu capace. Sticlele cu nectar se fierb la bain-marie pentru 20 de minute.

Recomandari

Nectar de prune

Nectarul de prune pe langa faptul ca este foarte gustos este indicat in multe afectiuni respiratorii.

30 min
4 servings

Nectar de piersici- varianta 2

Nectarul de piersici este cel mai natural suc posibil, fiind un deliciu in zilele geroase de iarna.

30 min
4 servings

Nectar de piersici

Daca dori o bautura racoritoare, energizanta, plina de vitamine si minerale, atuni cel mai indicat este nectarul de piersici. Fie ca este preparat pentru consum imediat sau pentru iarna, el pastreaza intacta aroma fructelor.

30 min
4 servings

Nectar de mere

Nectarul de pere este foarte delicios, el fiind indicat si in diversificarea alimentaiei copiilor mici, incepand cu luna 7.

30 min
4 servings

Nectar de caise

Nectarul de caise este unul din acele preparare de iarna care ajuta si la calmarea si inlaturarea starilor deprsive.

30 min
4 servings

Bauturi