Nectar de prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nectarul de prune pe langa faptul ca este foarte gustos este indicat in multe afectiuni respiratorii.

Ingrediente

    • 2 kg prune
    • 500 g zahar
    • 500 ml apa
    • vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se curata prunele de samburi, se fierb cu apa 15 minute  apoi se trec prin sita.
  2. Piureul obtinut se amesteca incet cu zahar, se fierb impreuna 15 minute, se pune nectarul fierbinte in sticle, care se capseaza si se sterilizeaza in bain-marie.

Recomandari

Nectar de prune- varianta 2

Nectarul de prune este foarte aromat si gustos. Este indicat atat ca desert cat si ca remediu terapeutic in anumite cure si regimuri.

30 min
4 servings

Nectar de piersici- varianta 2

Nectarul de piersici este cel mai natural suc posibil, fiind un deliciu in zilele geroase de iarna.

30 min
4 servings

Nectar de piersici

Daca dori o bautura racoritoare, energizanta, plina de vitamine si minerale, atuni cel mai indicat este nectarul de piersici. Fie ca este preparat pentru consum imediat sau pentru iarna, el pastreaza intacta aroma fructelor.

30 min
4 servings

Nectar de mere

Nectarul de pere este foarte delicios, el fiind indicat si in diversificarea alimentaiei copiilor mici, incepand cu luna 7.

30 min
4 servings

Nectar de caise

Nectarul de caise este unul din acele preparare de iarna care ajuta si la calmarea si inlaturarea starilor deprsive.

30 min
4 servings

Bauturi