Nectar de piersici

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca dori o bautura racoritoare, energizanta, plina de vitamine si minerale, atuni cel mai indicat este nectarul de piersici. Fie ca este preparat pentru consum imediat sau pentru iarna, el pastreaza intacta aroma fructelor.

Ingrediente

    • 4 kg piersici mici,romanesti
    • 1 kg zahar
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata piersicile de samburi si de coaja, se trec prin sita sau se pun pe foc cu 500 ml de  apa, se fierb 15 minute  si se face din acestea un piure folosind o lingura de lemn.
  2. Se adauga zaharul, se fierbe nectarul pe foc mic 30 de minute, se trece fierbinte in sticle cu capac infiletat, care se tin in paturi 24 ore.

Recomandari

Nectar de piersici- varianta 2

Nectarul de piersici este cel mai natural suc posibil, fiind un deliciu in zilele geroase de iarna.

30 min
4 servings

Suc de piersici

Sucul de piersici este o bautura foarte aromata si sanatoasa, pe care o puteti servi oricand pentru ca are multe vitamine.

30 min
4 servings

Nectar de prune- varianta 2

Nectarul de prune este foarte aromat si gustos. Este indicat atat ca desert cat si ca remediu terapeutic in anumite cure si regimuri.

30 min
4 servings

Nectar de mere

Nectarul de pere este foarte delicios, el fiind indicat si in diversificarea alimentaiei copiilor mici, incepand cu luna 7.

30 min
4 servings

Nectar de caise

Nectarul de caise este unul din acele preparare de iarna care ajuta si la calmarea si inlaturarea starilor deprsive.

30 min
4 servings

Bauturi