Nectar de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nectarul de caise este unul din acele preparare de iarna care ajuta si la calmarea si inlaturarea starilor deprsive.

Ingrediente

    • 2 kg caise
    • 400 g zahar
    • 500 ml apa
    • 4 aspirine

Instructiuni de preparare

  1. Se folosesc fructe foarte coapte, care se curata de i samburi si de coaja si din care se face un piure, folosind o lingura de lemn sau un mixer.
  2. Din apa si zahar se face un sirop legat, se amesteca pulpa fructului cu siropul si se  toarna in sticle mici. In fiecare sticla se presara praful de la o aspirina, se leaga sticlele, se sterilizeaza in bain- marie.

Recomandari

Lichior de caise- varianta 2

Lichiorul de caise este o bautura fina, dulce si gustoasa, pe care o puteti prepara chiar dvs acasa!

30 min
4 servings

Lichior de caise

Lichior de caise facut in casa are gust placut de fruct si culoare aurie.Se serveste la desert, langa o prajitura cu fructe . Este o reteta clasica, originala, care o pregateste in fiecare vara, cu gandul sa-si rasfete musafirii.

30 min
4 servings

Nectar de piersici- varianta 2

Nectarul de piersici este cel mai natural suc posibil, fiind un deliciu in zilele geroase de iarna.

30 min
4 servings

Nectar de prune- varianta 2

Nectarul de prune este foarte aromat si gustos. Este indicat atat ca desert cat si ca remediu terapeutic in anumite cure si regimuri.

30 min
4 servings

Nectar de piersici

Daca dori o bautura racoritoare, energizanta, plina de vitamine si minerale, atuni cel mai indicat este nectarul de piersici. Fie ca este preparat pentru consum imediat sau pentru iarna, el pastreaza intacta aroma fructelor.

30 min
4 servings

Bauturi