Lichior de oua

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de oua este o bautura amerricana, specifica sarbatorilor de iarna. In momentul servirii, dupa ce se toarna lichior in pahare se adauga putin scortisoara macinata, pentru a intensifica aroma.

Ingrediente

    • 250 ml spirt
    • 4 galbenusuri crude
    • 300 gr zahar pudra
    • 600 ml lapte fierbinte
    • 1 baton de vanilie/esenta de rom/coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul pudra, se adauga laptele fierbinte in fir subtire(daca se adauga vanilie sau coaja rasa de lamaie, se fierb in lapte), amestecand mereu.
  2. Dupa ce se termina de pus laptele, se toarna spirtul cate putin, amestecand mereu, si la final se adauga esenta de rom.
  3. Se toarna lichiorul in sticle si se pune la macerat 4-5 zile, scuturand usor sticlele in fiecare zi.

Recomandari

Bauturi