Lichior de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiorul de capsuni este foarte parfumat, el pastrand in acelasi timp aroma si delicatetea capsunilor.

Ingrediente

    • 2 kg capsuni
    • 1 l alcool alb de 80
    • 500 g zahar
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un borcan se pun capsunile si alcoolul. Se leaga la gura cu un tifon si se tin la soare trei saptamani, agitandu-l zilnic.
  2. Dupa aceea se filtreaza lichidul, iar esenta obtinuta se amesteca cu un sirop facut din zahar si apa, usor legat. Se toarna in sticle, care se astupa cu dopuri oparite si se pastreaza la loc rece. Se poate consuma iarna. Cu cat este pastrat mai mult, cu atat este mai buna.

Recomandari

Bauturi