Vinete in stil napoletan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vinetele in stil napoletan sunt numai bune in dietele si in curele de slabire.

Ingrediente

    • 2 vinete mari
    • 50 gr parmezan ras
    • 125 gr mozzarella
    • 1 legatura mica de busuioc
    • 100 ml ulei
    • 200 gr sos tomat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se taie vinetele in feliute rotunde de jumatate de centimetru, pe latime. Separat, radeti parmezanul, taiati in cubulete mici mozzarella si rupeti frunzele de busuioc in bucati cat mai mici.
  2. Incalziti uleiul intr-o tigaie de calitate , apoi prajiti feliile de vinete, fara a le aglomera. Imediat cum devin aurii scoteti-le si tineti-le putin pe prosoape de hartie de bucatarie, pentru a mai scapa de surplusul de ulei. Presarati acum putina sare pe fiecare feliuta prajita.
  3. Asezati apoi pe o tava de cuptor, pe hartie de copt, cate o felie, puneti cate putin sos de tomate, parmezan ras si mozzarella, apoi asezati alta feliuta deasupra: realizati astfel un mic sandvis din 3 felii de vinete. Umpleti tava cu cate rotocoale puteti.
  4. Dati apoi totul la cuptor, la 180 de grade, pentru 5 minute. La final pot fi servite cu salata sau cu orez.

Recomandari

Aperitive