Turta cu marmelada de fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turta cu marmelada de fructe este un desert aperitiv foaret gustos si aromat in zilele de post.

Ingrediente

    • 150 gr margarina fina
    • 300 gr faina
    • 150 ml vin alb
    • 400 gr marmelada de fructe
    • 1/4 lingurita cu sare
    • zahar farin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se cerne faina, se pune un praf de sare, se adauga margarina inmuiata pe aburi si vinul alb. Se framanta un aluat tare care se lasa 1 ora la rece.
  2. Se alege o forma rotunda sau o cratita mai mare, se intinde aluatul in foaie groasa de 1 cm si se pune in forma. Marginile aluatului se taie cu un cutit ascutit .Peste aluat se intinde marmelada de fructe.
  3. Din aluatul ramas se fac suluri subtiri care se pun deasupra prajiturii ca o grila. Se coace 1/2 ora in cuptorul cald, se scoate cand aluatul s-a rumenit usor. Se taie romburi, se trece prajitura pe platou si se pudreaza cu zahar farin. Este buna rece.

Recomandari

Aperitive