Turnulet de vinete si ardei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand doriti sa preparati un aperitiv delicios, sanatos si plin de vitamine, turnuletele de vinete si ardei sunt solutia perfecta.

Ingrediente

    • 2 vinete
    • 4 ardei grasi rosii
    • 3 linguri ulei
    • 3 linguri otet sau zeama de lamaie
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se coc vinetele pe plita, timp de 20 de minute pe fiecare parte, apoi se pun intr-un castrn, se pune sare peste ele si se acopera cu un capac. Se lasa 10 minute sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs cel putin o ora.
  2. Se pun ardeii intr-o tava si se baga in cuptorul incins  pentru 40 de minute, intorcandu-i din cand in cand ca sa se rumeneasca frumos, dupa care se  scoate tava din cuptor si se adauga peste ei sare, lasandu-i cel putin 15 minute,pana se aburesc, ca pielita sa se curete mai usor. Ardeii curatati se pun intr-un amestec de ulei, otet, sare si piper,
  3. Se toaca vinetele cu un cutit pana se obtine o pasta cremoasa, care se amesteca intr-un castron cu o lingura de ulei si putina sare.
  4. Repartizeaza feliile de ardei in 4 cescute unse cu putin ulei de masline.Pune deasupra pasta de vinete si baga-le la frigider pentru 15 minute, apoi rastoarna-le pe o farfurie, decoreaza-le cu patrunjel verde si serveste-le.

Recomandari

Aperitive