Sunculita fiarta in bere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunculita fiarta in bere este reteta perfecta pentru un preparat delicios si aromat pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si ca friptura.

Ingrediente

    • 1 kg piept de porc
    • 1 lamaie
    • 1 ceapa
    • 4 catei de usturoi
    • 500 ml bere
    • boia iute
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. fasoneaza sunca, freac-o cu putina sare, apoi impaneaz-o din loc in loc cu feliute de usturoi.
  2. pune carnea intr-o tava mai adanca. Toarna in tava doua degete de apa, adauga ceapa, sare si piper boabe si bag-o in cuptor, la foc potrivit 1 1/2 ore.
  3. Cand scade sosul completeaza cu bere. Spre final, adauga 3-4 felii subtiri de lamaie si boiaua. Din cand in cand, stropeste carnea cu sosul din tava.
  4. Cand este gata, las-o sa se raceasca in tava,apoi scoate-o si da-o la aer rece si uscat. O poti lasa 2-3 zile la fum, iar cand vie vremea, o poti servi rece sau calda, ca aperitiv sau friptura.

Recomandari

Aperitive