Sunca de Westfalia

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sunca de Westfalia este un aperitiv gustos, dar o puteti folosi si la prepararea pastelor.

Ingrediente

    • carne de porc
    • slanina
    • sare
    • silitra
    • coriandru

Instructiuni de preparare

  1. Sunca este o bucata de carne de porc impanata cu grasime. Se lasa cu soriciul atunci cand se pregateste. Iei bucatile de sunca cele mai frumoase, le freci bine cu sare, silitra si coriandru, le pui sa stea la loc racoros in vas acoperit cel putin 10 zile.
  2. Le intorci la 3-4 zile pentru a se sara uniform. Le scoti, le insiri pe un bat gros pe care-l pui la afumatoare (in pod sau peste o groapa). Le intorci din cand in cand si le afumi timp de 7-8 zile.
  3. Sunca de Westfalia o servesti taiata felii subtiri, cu mustar sau usturoi.

Recomandari

Sunca de Praga

Sunca de Praga este un aperitiv cu siguranta pe placul tuturor.

30 min
4 servings

Terina taraneasca

O reteta delicioasa pentru o masa cu multi invitati. Aceasta reteta de terina este aperitivul perfect pentru mesele cu multi invitati.

30 min
4 servings

Pasta de sunca

Pasta de sunca este o pasta delicioasa, preferata cel mai mult de copii.

30 min
4 servings

Felii de sunca cu sos de vin si smantana

Pentru a beneficia din plin de aroma delicata a feliilo de sunca cu sos de vin si smantana puteti inlocui feliile de sunca cu prosciuto, astfel aroma va fi mult mai intensa.

30 min
4 servings

Clatite din faina de hrisca umplute cu sunca

Clatite din faina de hrisca umplute cu sunca sunt poate cele mai dietetice si gustoase clatite. Servite reci sau calde, cu umplutura dulce sau sarate, ele sunt apetisante si aromate.

30 min
4 servings

Aperitive