Sufleu de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de orez este un aperitiv satios si foarte aromat, preferat mai ales de copii.

Ingrediente

    • 100 gr orez
    • 400 ml lapte
    • 200 ml apa
    • 100 gr zahar
    • 50 gr unt
    • 3 oua
    • vanilie
    • zeama de la 1/2 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune, intr-o cratita cu apa fierbinte, orezul ales si spalat si se dau cateva clocote. Se strecoara orezul si se pune intr-o cratita cu laptele clocotit. Se lasa sa fiarba si, cand este aproape gata, se adauga zaharul, vanilia si sarea.
  2. Cand orezul a absorbit tot laptele, se ia de pe foc, se amesteca cu untul, galbenusurile, puse pe rand, si cu zeama de lamaie. Se amesteca energic dupa fiecare galbenus, ca sa nu se taie ouale. Se lasa orezul la racit.
  3. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in orez. Se amesteca de sus in jos cu lingura de lemn. Se tapeteaza o forma cu unt si cu pesmet, se baga forma in cuptorul cald si se coace sufleul, la foc iute, timp de 15 minute. Cand sufleul a crescut si s-a copt, se scoate forma din cuptor si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive