Sufleu de lamaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de lamaie este un aperitiv acrisor, foarte aromat si gustos.

Ingrediente

    • 250 gr zahar cubic
    • 3 lamai mari cu coaja groasa
    • 10 oua

Instructiuni de preparare

  1. Se separa galbenusurile de albusuri. Se spala lamaile si se freaca zaharul cubic de coaja, pana se ajunge la partea alba, amara. Se piseaza foarte fin zaharul cubic si se freaca cu galbenusurile pentru a obfine o crema spumoasa.
  2. Crema de galbenusuri se amesteca bine cu faina si zeama de la o lamaie. La sfarsit, se inglobeaza usor, in galbenusuri, albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura, de sus in jos.
  3. Se pune compozifia intr-o forma tapetata cu unt si faina si se baga in cuptorul cald, la foc potrivit, timp de 30 de minute. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive