Sufleu de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de capsuni este reteta unei gustari foaret aromate si indragite de copii.

Ingrediente

    • 250 gr capsuni coapte
    • 300 gr zahar pudra
    • 100 gr unt
    • 8 oua
    • 1 lingura faina

Instructiuni de preparare

  1. Se spala capsunile, se scot coditele si se fierb cu 100 gr zahar, pana se obtine un gem legat. Se raceste gemul de capsuni.
  2. Se freaca untul cu 200 gr zahar, se inglobeaza galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, apoi se pune faina, cate putin, se amesteca bine si se obtine o crema. Se adauga gemul de capsuni si se amesteca. Se mai inglobeaza usor albusurile batute spuma tare, amestecand cu lingura de sus in jos.
  3. Se toarna compozitia intr-o forma tapetata cu unt si faina, se pune in cuptorul cald, la foc potrivit timp de 25 de minute. Se scoate sufleul din cuptor si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive