Sufleu cu fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sufleul de fructe este un preparat gustos si aromat cu care puteti pacali usor chiar si cei mai mofturosi copii.

Ingrediente

    • 400 gr zahar
    • 200 ml apa
    • vanilie
    • 300 gr pulpa de fructe( obtinuta din 1 kg de caise foarte coapte)
    • 8 albusuri
    • 2 linguri zahar pudra

Instructiuni de preparare

  1. Caisele se spala, se curata de samburi si se trec printr-o sita foarte fina pana se obtine un piure.
  2. Se face un sirop foarte bine legat din zahar si apa, se adauga in sirop piureul de caise si se amesteca bine.
  3. Se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in piureul de caise. Se tapeteaza cu unt si pesmet o forma, se pune in ea compozitia si se pune in cuptorul cald, la foc moderat, timp de 30 de minute.
  4. Cand sufleul a crescut si s-a copt, se scoate forma din cuptor, se pudreaza sufleul cu zahar si se serveste fierbinte.

Recomandari

Aperitive