Rosii umplute cu sufleu de cascaval

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosiile umplute cu sufleu de cascaval este un aperitiv delicios care va lasa pe toata lumea cu gura cascata datorita eromei delicate.

Ingrediente

    • 8 rosii tari
    • 80 gr unt
    • 400 ml lapte dulce
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • 200 gr cascaval ras
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Rosiile se spala, apoi se taie un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o parte. Se scobesc rosiil, se pun cu deschizatura in jos pe un fund de lemn, ca sa se scurga.
  2. Untul se pune intr-o tigaie pe foc si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca bine pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna laptele cate putin, amestecand mereu pana devine ca o ciulama.
  3. Se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, sare, cascavalul ras si albusurile batute spuma. Cu aceasta pasta se umplu rosiile, se acopera cu capacelul, se pun pe o tava si se baga in cuptorul incins. Cand capacelul s-a ridicat si se vede pasta rumenita, se scot si se servesc.
  4. Rosiile umplute cu sufleu de cascaval se prepara si se coc numai cu 30-40 de minute inainte de a servi, deoarece trebuie servite calde.

Recomandari

Aperitive