Rosii umplute cu salata de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rosii umplute cu salata de vinete - Vara iti ofera cele mai imbietoare mancaruri pe baza de legume, cum sunt si rosiile umplute cu salata de vinete. Daca aveti salata de vinete in frigider, aceste rosii umplute vor ajunge si mai repede pe masa.

Ingrediente

    • 5-6 rosii proaspete tari
    • 4 vinete
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde pentru decor
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se coc vinetele pe gratar sau pe flacara de la aragaz, se curata cat sunt fierbinti de coaja, se toaca marunt apoi se lasa sa se scurga  putin. Dupa ce vinetele si-au scurs zeama se pun intr-un castron si se bat cu o lingura de lemn adaugand treptat ulei, pana se albesc.
  2. Se toaca marunt o ceapa, care apoi se amesteca cu vinetele, potrivind cu sare, dupa gust.
  3. Rosiile se spala, se scobesc, se lasa cu gura in jos sa se scurga, apoi se umplu cu salata de vinete. Se pune pe fiecare rosie cate o frunzulita de patrunjel verde, pentru decor.

Recomandari

Aperitive