Racitura de curcan- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Racitura de curcan este un aperitiv apetisant si gustos, specific mesei de Revelion.

Ingrediente

    • Aripile, tartita, capul, ghearele, spatele si gatul curcanului plus 1 tacam de pui
    • 2-3 morcovi
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 pastarnac
    • 1 lingura cu sare
    • 1 capatana de usturoi
    • 1 piept de curcan
    • 10-12 tije de patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 3-4 ore

  1. Curatati carnea de fulgi si oasele mici, transati bucatile prea mari, spalati in apa rece si puneti la fiert intr-o oala mare cu apa rece cat s-o acopere. Lasati sa dea in clocot 2-3 minute, apoi aruncati apa, spalati carnea si vasul, umpleti oala cu 3-4 litri de apa rece si lasati sa fiarba la foc potrivit pana cand carnea se desprinde de pe os.
  2. Dupa 1 ora de fierbere adaugati legumele si scoateti-le cand sunt fierte. Scoateti carnea in vas curat si curatati-o de pe oase. Pisati usturoiul curatat de coaja, strecurati in supa de carne. Strecurati supa de carne, sarati putin, incercati daca este destul de gelatinoasa (daca se lipeste de degete).
  3. Puneti carnea fiarta in boluri de portelan, decorati cu felii de morcov si patrunjel verde (tocat sau frunze intregi), umpleti cu supa. Lasati 8-10 ore la rece.

Recomandari

Aperitive