Quesadilla cu pui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Quesadilla cu pui este un aperitiv de exceptie pe care il puteti prepara si cu o zi inainte, pentru un mic dejun copios si gustos.

Ingrediente

    • 8 foi de tortilla
    • 300 gr branza Cheddar
    • 1 morcov
    • 1 lamaie
    • piper macinat
    • ulei
    • 500 gr piept de pui
    • 3 rosii
    • 1 ceapa
    • sare
    • oregano

Instructiuni de preparare

  1. Stoarce lamaia si pune zeama intr-un  castronel cu putina sare, piper si oregano. Amesteca si toarna totul peste puiul taiat fasii, apoi acopera cu o folie de plastic si baga la frigider 30 de minute.
  2. Intre timp, taie marunt ceapa si caleste-o in putin ulei incins, apoi adauga rosiile date pe razatoare si morcovul ras si lasa pe foc mic pana cand se leaga sosul. Potriveste gustul de sare, piper si oregano.Taie fasiile de pui in bucati mici si pune-le cu tot cu marinata intr-o tigaie cu putin ulei incins, si perpeleste-le pana cand se patrunde carnea.
  3. Incinge o tigaie mai mare, pune o foaie de tortilla decupata patrat taiata apoi pe diagonala. Cand s-au incalzit triunghiurile de aluat, unge-le cu sosul de rosii si presara un strat de branza Cheddar rasa.
  4. Lasa 2 minute, cat sa se topeasca branza, adauga bucatelele de pui si inca un strat de branza. Acopera cu foi de tortilla decupate identic si tene-le pe foc mic 2-3 minute. Intoarce cu grija pe partea cealalta si lasa inca 2-3 minute, apoi scoate-le pe o farfurie si serveste-le fierbinti.

Recomandari

Aperitive