Piftie de porc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piftia de porc este un aperitiv specific iernii, care nu poate lipsi de pe masa de Craciun.

Ingrediente

    • 4 picioare de la porc
    • 500 gr carne macra de porc
    • urechi de porc
    • 1 capatana de usturoi
    • 5 litri apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la genunchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci.
  2. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza.Se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci.
  3. Dupa ce zeama s-a racit se pun in ea catei de usturoi zdrobiti. Se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara in fiecare farfurie si se pun la rece, sa se prinda piftia.

Recomandari

Aperitive