Pateu din carne de iepure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateul din carne de iepure este un pate de vanat foarte gustos si aromat.

Ingrediente

    • 1/2 iepure de casa (sau vanat fezandat)
    • 1 ficat
    • rinichi
    • inima
    • plamani
    • 200 gr slanina cruda sau afumata
    • 1/2 franzela
    • 200 ml lapte
    • 4 oua
    • 200 gr  smantana
    • 1/2 lamaie
    • patrunjel verde
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Lasi carnea de iepure si maruntaiele 5-6 ore intr-o solutie de marinat care sa le acopere bine: apa, 1 cana cu otet, 3 linguri cu sare, 1 ceapa taiata in patru, condimente la alegere. Scurgi si pui la fiert in apa rece, spumuiesti des, fierbi pana cand carnea se curata usor de pe oase.
  2. Treci carnea si maruntaiele prin masina de tocat, le pui intr-un vas mare si amesteci cu miezul de franzela inmuiat in lapte si facut pasta cu o furculita, patrunjel tocat fin, sare, piper macinat (dupa gust), zeama de lamaie, galbenusurile de ou incorporate pe rand.
  3. Omogenizezi amestecul cu o lingura de lemn pana cand arata ca o pasta si adaugi albusurile batute spuma tare, pe care le incorporezi cu atentie. Tai slanina felii si folosesti 1 felie ca sa ungi o tava inalta, in care torni pasta de carne. Restul de slanina o tai in dreptunghiuri mici, pe care le infigi in umplutura. Coci o ora la foc potrivit, apoi rastorni cand s-a racit, tai felii mari, servesti cu paine de casa, legume murate si vin rosu.

Recomandari

Aperitive