Pate de pui in aspic

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pateul de pui in aspic este un aperitiv deosebit si foarte gustos, fiind unul din preparatele preferate in curele de slabire.

Ingrediente

    • 1 kg ficat de pasare
    • 100 ml lapte
    • 2 cepe
    • 1 foaie de dafin
    • 500 ml vin alb
    • 250 gr unt
    • 2 plicuri cu gelatina
    • piper negru boabe
    • zeama de lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Ficateii se spala in apa rece, apoi se pun la fiert. Dupa ce se fromeaza spuma se scug de apa, se clatesc bine si se pun iarasi la fiert dar in vin vu putina sare, cateva boabe de piper, foaia de dafin si ceapa curatata si taiata bucati mari.
  2. Se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand ceapa este fiarta, adaugand din cand in cand  putina apa. Se scurge zeama, scoate foaia de dafin si boabele de piper si pune ficateii cu tot cu ceapa in blender. Adauga lapetle pesete si paseaza totul pana se obtine o pasta fina.
  3. In pasta obtinuta, se pune untul si se amesteca totul pana cand se incorporeaza, adaugand sare, dupa gust.
  4. Gelatina se inmoaie in  200 ml de apa rece timp de 10 minute, apoi se pune pe foc, adaugand zeama de lamaie si putina sare, amestecand continuu pana se dizolva complet.
  5. Se unge cu unt o forma de chec, se toarna putina gelatina si se lasa sa se lege putin. Se toarna pateul si se niveleaza apoi se toarna restul de gelatina si se baga la frigider pana se intareste putin.
  6. In momentul servirii se rastoarna totul pe un blat si se feliaza, apoi se serveste ca aperitiv de sezon.

Recomandari

Aperitive