Pasta de peste-varianta 1

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pasta de peste este un pate delicios, satios si plin de vitamine, pe care il puteti servi chiar si a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 1/2 lamaie
    • 2 conserve de peste in ulei (macrou, ton sau sardele)
    • sare
    • piper
    • 1 ceapa mijlocie de apa
    • legume de sezon

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Scoti pestele din conserve, il speli cu apa rece, il scurgi si-l cureti de oase, apoi il treci prin masina de tocat sau il toci marunt cu un cutit ascutit.
  2. Amesteci cu zeama de la ceapa trecuta pe razatoarea mica si cu zeama de lamaie, dupa gust. Sarezi si piperezi , apoi omogenizezi amestecul. Adaugi amestecul peste untul frecat, folosind o lingura de lemn, cel putin 5 minute si omogenizezi cele doua amestecuri.
  3. Pasta obtinuta o asezi in piramida pe farfurie, pui stive mici de 3-4 felii de paine prajita in jurul pastei sau tartinezi painea, decorezi cu legume de sezon: felii subtiri de rosii, ardei sau castraveti (sau andive, castraveti si gogosari murati, gulii taiate felii subtiri - in timpul iernii). Servesti cu vin alb.

Recomandari

Aperitive