Parjoale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Parjoalele este un preparat pe care il puteti servi cald ca fel principal si rece ca aperitiv.

Ingrediente

    • 500 gr carne de vita
    • 1 ou
    • 1 felie de franzela
    • 1 ceapa
    • pesmet
    • marar si patrunjel
    • sare
    • piper macinat
    • 2 cartofi fierti
    • 200 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati de coaja cartofii si taiati-i felii mici. Curatati carnea, spalati in apa calduta, uscati in servet curat si taiati-o cuburi.
  2. Curatati ceapa, taiati-o felii si treceti-le pe toate prin masina de tocat carne. Strangeti tocatura in castron adanc amestecati cu verdeata tocata, cu franzela faramitata si cu oul intreg.
  3. Adaugati sare si piper si mai framantati amestecul 2-3 minute. Infainati sau presarati pesmet pe planseul de lucru, faceti din tocatura parjoale ovale, treceti-le prin faina sau pesmet si prajiti-le in mult
    ulei. Lucrati la foc potrivit.
  4. Cand puneti parjoalele in tigaie focul sa fie tare pentru ca produsul din carne sa prinda crusta si sa nu se imbibe cu ulei.
  5. Serviti parjoalele calde langa legume fierte, salata de sezon si vin rose.

Recomandari

Aperitive