Paine surpriza cu vitel si ton

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea surpriza cu vitel si ton este un preparat satios si plin de vitamine, prefect pentru un mic dejun pe cinste.

Ingrediente

    • 1 paine mare
    • 200 gr carne de vitel
    • 200 gr ton
    • 2 oua
    • 1 lingura cu smantana
    • 2 cepe
    • sare
    • 3 linguri verdeata tocata
    • 2 linguri cu unt
    • piper

Instructiuni de preparare

Timp de preparare 45 minute

  1. Taiati capac la paine, scoateti miezul, il faramitati.
  2. Taiati felii carnea de vitel, apoi cuburi mici, le prajiti in ulei, adaugati apa, acoperiti, lasati sa fiarba cu sare, piper si verdeata pana cand se poate consuma. Fierbeti ouale 10 minute, le tineti in apa rece, le curatati, scoateti galbenusurile si le treceti pe razatoarea mica. Lucrati intr-un castron adanc.
  3. Adaugati tonul, faramitati cu furculita, subtiati cu smantana. Peste pasta obtinuta adaugati ceapa tocata si restul de verdeata. Sarati si piperati, omogenizati si asezati in paine, adaugati 4-5 linguri cu miez de paine faramitat, puneti si friptura, asezati deasupra capacul painii pe care-l acoperiti cu o farfurie pe care puneti o greutate. Lasati la rece.
  4. Cand serviti taiati painea felii mari, decorati cu legume de sezon crude sau murate si serviti alaturi de vin rosu sau rose.

Recomandari

Aperitive