Oua in malai

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ouale in malai este un preparat foarte bun, pe care il puteti servi chiar si rece, pentru ca are un efect revigorant puternic.

Ingrediente

    • 1 kg malai
    • 10 oua
    • 650 gr  cas afumat
    • 100 gr unt
    • 900 gr smantana
    • 3 linguri miere de albine
    • 200 gr stafide
    • 250 gr nuca
    • 500 ml lapte dulce

Instructiuni de preparare

  1. Se pune la fiert laptele si cand da in clocot se pune mierea de albine, smantana, si 400 gr din casul dat prin razatoarea mica, amestecand continuu ca sa nu se lipeasca. Se lasa sa clocoteasca 1 minut apoi se adauga malaiul, nuca si stafidele, si se face o mamaliga nu prea vartoasa fara sa se opreasca amestecatul.
  2. Dupa ce s-a racit putin, se unge o tava cu unt, iar mamaliga se freaca cu galbenusurle si cu albusurile batute spuma de la 4 oua si se pune in tava aragazului un strat gros de un deget. Se fac cu lingura gauri in care se sparge cate un ou peste care se presara cas dat prin razatoarea mica.
  3. Se  baga tava la  cuptor 30 minute, cat sa se inchege oualele, apoi se portioneaza avand cate un ou si se serveste calde cu piper deasupra.

Recomandari

Aperitive