Ochiuri in cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ochiurile in cartofi este preparatul perfect pentru o gustare satioasa de dupa-amiaza, fiind la fel de gustoasa si cald si rece.

Ingrediente

    • 4-6 oua
    • 4-6 cartofi
    • 2 linguri cu unt
    • 200 gr cascaval sau telemea de oi
    • sare
    • 175 ml suc de rosii.

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli cartofii cu peria moale, ii fierbi in apa calda pana cand coaja crapa usor. Ii scurgi si-i cureti calzi, tai capacele la capatul ingust si golesti de miez cu coada ascutita a unei lingurite.
  2. Speli ouale si faci ochiuri in unt (folosesti 1 lingura cu unt), iar ochiurile le asezi in cartofii goliti de miez.
  3. Asezi cartofii in forma de sticla incasabila cu unt, razi deasupra cascaval sau telemea de oi. Printre cartofi, asezi miezul cartofilor pe care l-ai zdrobit cu furculita. Pui forma la cuptor 10 minute , treci cate un cartof pe farfurie, acoperi cu suc de rosii, asezi alaturi putin miez de cartof rumenit si servesti cald, cu sferturi de rosii sau cu castraveti murati si putina paine prajita, alaturi de un pahar cu vin alb.

Recomandari

Aperitive