• Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Nuga este cu siguranta desertul copilariei multora dintre dvs, avand o aroma delicata si un gust deosebit.

Ingrediente

    • 250 gr zahar
    • 3/4 pahar cu apa
    • 2 albusuri
    • boabe de cafea
    • 50 gr cacao
    • 250 gr miere de albine
    • 175 gr alune nesarate
    • esenta de rom
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune pe foc apa cu zaharul si cacaua cernuta si lasa sa fiarba pana se obtine un sirop gros. Adauga mierea si lasa sa se infierbante, apoi da deoparte si amesteca bine cu un tel.
  2. Incorporeaza albusurile batute cu putina sare, adauga esenta de rom, dupa gust, si pune compozitia iarasi pe foc amestecand pana cand se desprinde de pe fundul vasului (aprox 30-40 de minute).
  3. Intre timp, prajeste intr-o tigaie alunele si incorporeaza-le in compozitia de nuga. Toarna totul intr-o tava de marime potrivita, tapetata cu hartie de copt si infige deasupra boabele de cafea. Lasa cateva ore ca sa se raceasca si portioneaz-o cu un cutit cu lama subtire si putin incalzita.

Recomandari

Aperitive