Mazare cu maioneza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mazarea cu maioneza este o reteta pe care nu trebuie sa o uitati deoarece se poate servi atat ca aperitiv cat si ca fel principal de mancare, ,mai ales daca tineti vreo cura.

Ingrediente

    • 1 kg mazare
    • 100 gr smantana groasa
    • 3 galbenusuri ( 1 fiert si 2 crude)
    • 100 ml ulei
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb boabele de mazare in apa cu putina sare.
  2. Intre timp se prepara maioneza astfel: se fierbe un ou, se scoate galbenusul fiert si se piseaza cu furculita intr-un castron pana devine ca o pasta, adaugand apoi si celelalte 2 galbenusuri crude. Se picura uleiul putin cate putin si se freaca bine cu lingura de lemn, apoi se introduce smantana si putin piper macinat.
  3. Mazarea se asaza pe o farfurie si se pune peste ea maioneza proaspat preparata, apoi se serveste.

Recomandari

Aperitive