Mamaliga pripita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mamaliga pripita este acea mamaliga clasica pe care cu totii o preparam in casa cand dorim sa schimbam ceva in meniu.

Ingrediente

    • 300 gr malai
    • 1 l apa (sau: zer, jintita, lapte nefiert)
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Puneti la fiert in ceaun 1 litru de apa, zer sau lapte nefiert. Lasati sa se incalzeasca la foc mare pana la punctul de fierbere. Sarati. Puneti malaiul in ploaie, amestecati energic cu o lingura de lemn sau cu melesteul pentru ca, prin fierbere, malaiul sa nu faca mici cocoloase. Invartiti lingura dintr-o parte in cealalta, iar cand a inceput sa fiarba, ridicati mamaliga de pe fundul ceaunului de cateva ori si amestecati iar.
  2. Lasati sa fiarba la foc potrivit 1/4 ora, neteziti mamaliga cu lingura umeda, rasturnati pe un fund de lemn.
  3. Serviti mamaliga'pripita cu: branza proaspata de vaci si smantana, branza de oi, unt si smantana; sarmalute; tocanite de orice fel; pastrama sau carnati de casa.

Recomandari

Aperitive