Lichiu cu ceapa calita

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Lichiul cu ceapa calita desi nu pare este foarte gustos si satios, mai ales daca il serviti rece.

Ingrediente

    • 2 cepe mari
    • 1 lingura cu bulion sau 1 lingurita cu boia dulce
    • sare
    • piper
    • menta pisata
    • 500 gr aluat lucrat dupa metoda frantuzeasca
    • 150 ml ulei
    • 2 oua

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/4 ore

  1. Cand aluatul poate fi folosit, pregatiti umplutura: taiati ceapa pestisori, o caliti in ulei. Sarati, piperati si condimentati cu menta pisata, colorati cu boia dulce. Cand amestecul s-a racit, omogenizati cu ouale batute. intindeti amestecul pe foaia de aluat, lasati foaia sa cada pe vatra cuptorului si coaceti in cuptorul cald, sau in cuptorul aragazului. 
  2. Serviti fierbinte, cu vin sec, dupa ce ati rupt placinta in bucati. Placinta calda nu se taie, ci se rupe.

Recomandari

Omleta cu ceapa calita

Omleta cu ceapa calita este reteta pentru un mic dejun aromat, delicios si foarte usor de preparat.

30 min
4 servings

Coltunasi cu ceapa calita

Coltunasii cu ceapa calita au o aroma pe care nu o vei uita prea usor deoarece au o tenta dulce dar totusi sunt deliciosi.

30 min
4 servings

Cartofi cu ceapa-moldovenesti

Cartofii cu ceapa (moldovenesti) sunt un preparat care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si ca o garnitura la alte mancaruri.

30 min
4 servings

Sardele cu ceapa si patrunjel tocat

Sardelele cu ceapa si patrunjel tocat sunt perfecte pentru un aperitiv de dupa amiaza.

30 min
4 servings

Oua cu ceapa usturoi verdeata si maioneza

Ouale cu ceapa usturoi verdeata si maioneza este cu siguranta un aperitiv delicios cu care va veti surprinde din plin invitatii.

30 min
4 servings

Aperitive