Halva clasica

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Halvaua clasica este un aperitiv oriental foarte gustos si aromat, pe care il puteti servi si la desert.

Ingrediente

    • 500 gr seminte decojite de floarea-soarelui
    • 120 gr susan
    • 250 ml miere de albine
    • 50 gr unt de cacao alimentar

Instructiuni de preparare

  1. Semintele de floarea-soarelui foaret bine uscate, dar nu coapte in cuptor, se rasnesc, impreuna cu susanul. Apoi, pentru a obtine un produs final foarte fin, se cern.
  2. Praful obtinut se amesteca cu mierea de albine.
  3. Se topeste untul de cacao si se toarna amestecand rapid.
  4. Se pune halvaua intr-o forma care se da la congelator pentru 4 ore, apoi se poate portiona si servi.

Recomandari

Aperitive