Gogosi din cartofi umplute cu spanac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosile din cartofi umplute cu spanac sunt foarte aromate si delicioase , ele fiind un aperitiv foarte apreciat la mesele in familie.

Ingrediente

    • 8 cartofi
    • 500 gr spanac verde
    • 2 oua
    • 200 ml lapte proaspat
    • 150 gr unt
    • patrunjel verde
    • 150 gr cascaval
    • 5 linguri faina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se toaca marunt patrunjelul verde si se amesteca cu pasta de cartofi si ouale, cu putina sare si 75 gr unt. Se framanta bine cu 3 linguri de faina, apoi se ia cate o bucata de coca si se modeleaza in forma rotunda de gogosi.
  2. Se prepara piureul de spanac cu 25 gr unt, 1 lingurita de faina si 100 ml lapte. Se umple fiecare gogoasa cu piureul de spanac, se rotunjesc, se asaza intr-un vas, si se toarna peste ele sosul alb preparat pe foc din 50 gr unt, 1 1/2 lingura de faina si 200 ml lapte, sare si cand s-a ingrosat se adauga cascavalul ras.
  3. Se introduce vasul la cuptor pentru 20 de minute, sa se gratineze gogosile.

Recomandari

Aperitive