Fricandele

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fricandelele sunt aperitivul perfect pentru o masa alaturi de cei dragi sau de ce nu le puteti servi a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    • 300 gr friptura rece (de porc, de vitel sau de pui)
    • 1 ceapa
    • 1 lingura cu razatura de lamaie
    • 1 lingura cu unt
    • 150 ml ulei
    • 2 oua
    • 2 felii de paine
    • pesmet
    • sare
    • piper macinat
    • 1 kg de cartofi fierti

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Faci un amestec din: friptura rece pe care n-ai consumat-o imediat, 1 ceapa si 2 felii de paine - toate trecute prin masina de tocat carne.
  2. Amestecul obtinut il condimentezi cu sare, piper macinat si razatura de lamaie si-l legi cu 2 oua crude. Faci din el fricandele de marimea micilor, le treci prin pesmet si le rumenesti in ulei incins, apoi le servesti fierbinti, alaturi de cartofi fierti stropiti cu unt si un pahar cu vin alb sau roze.

Recomandari

Aperitive