Fasole sleita- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea sleita este un aperitiv delicios si gustos, numai bun in zilele de post de peste an.

Ingrediente

    • 300 gr fasole alba cu bob mare
    • 4 catei de usturoi
    • piper macinat
    • 150 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Lasati fasolea la inmuiat cu o seara inainte.  doua zi fierbeti fasolea bine, pana boabele crapa si se inmoaie. Dupa ce a fiert, scurgeti fasolea intr-o sita si lasati-o pana se raceste.
  2. Puneti boabele de fasole recin intr-un blender si mixati pana obtineti un piure fin, adaugand  treptat uleiul si pasta devine pufoasa. Condimentati cu sare si piper macinat si omogenizati bine pasta.
  3. Scoateti pasta de fasole si serviti-o pe tartine sau in castronele mici, decorate cu gogosar sau fire de marar verde.

Recomandari

Aperitive