Dovlecei cu orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii cu orez sunt satiosi si gustosi, fiind poate mult mai aromati daca ii serviti reci.

Ingrediente

    • 6 dovlecei tineri
    • 4-6 linguri cu orez
    • 4 linguri cu ulei
    • 4 linguri cu pesmet
    • 2-3 catei de usturoi
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti dovleceii de coaja alba, ii golesti de seminte, ii tai felii si-i pui in cratita cu ulei fierbinte ca sa se inmoaie 15 minute. Lucrezi cu vasul acoperit, la foc domol.
  2. Alegi orezul, il speli in 3-4 ape, il fierbi in apa cu sare 20 minute si-l scurgi in sita. Amesteci orezul cu dovleceii, lasi sa mai fiarba 2-3 minute, adaugi sare si usturoi tocat, tragi vasul de pe foc.
  3. Rastorni amestecul intr-un vas de sticla incasabila, netezesti, presari pesmet si lasi sa se rumeneasca in cuptor 15 minute, apoi il  servesti fierbinte cu/fara paine

Recomandari

Aperitive