Cupcakes cu ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cupcakes cu ciocolata este un preparat delicios si gustos pe care il puteti servi alaturi de o cana cu ceai de fructe, alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 130 gr faina
    • 75 gr ciocolata neagra
    • 70 ml lapte
    • 2 oua
    • 80 gr unt, la temperatura camerei
    • 75 gr zahar pudra

    PENTRU CREMA DE SERVIT:

    • 50 gr unt
    • 150 gr ciocolata neagra

    PENTRU DECOR:

    • bombonele

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 bucati
Timp de preparare 20 minute
Tip de coacere 20 minute

  1. Pentru aluat, se pune ciocolata rupta bucati la bain-marie sa se topeasca. Se freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se albeste, apoi se adauga ouale, unul cate unul amestecan apoi compozitia cu mixerul.
  2. Se adauga ciocolata topita, se amesteca si se adauga faina. Se omogenizeaza putin adaugand laptele si amestecand continuu.
  3. Se pune aluatul in forme de briose unse cu unt, apoi se coc 20 de minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
  4. Pentru glazura, se topesc la bain-marie ciocolata rupta in bucati si untul, amestecand bine pana se topeste si se omogenizeaza.
  5. Se pune crema intr-un pos si se elibereaza cate putina pe fiecare briosa, pastrandu-le la frigider pana in momentul servirii.

Recomandari

Aperitive