Crema de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de vinete este reteta de succes pentru un preparat rapid, delicios, ideal pentru micul dejun sau ca gustare de dupa amiaza.

Ingrediente

    • 1 kg vinete
    • 1 crenguta cimbru proaspat
    • 1/2 legatura patrunjel proaspat
    • 3 lingurite zeama de lamaie
    • 1 litru lapte dulce pasteurizat
    • 250 gr branza de capra
    • 3 fire marar verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cureti vinetele de coaja si codite le tai in sferuri si le pui la fiert intr-o oala cu laptele fierbinte si ramurica de cimbru. cand vinetele s-au inmuiat bine, le scoti intr-un vas si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare de plastic.
  2. Toci marunt vinetele, cu ajutorul unui cutit de sticla sau cu coada unei linguri de lemn sau le pasezi in blender.
  3. Speli mararul si patrunjelul si le tai fin. Maruntesti branza de capra cu furculita. In pasta de vinete, incorporezi branza, verdeata, sare si piper dupa gust si, la sfarsit, zeama de lamaie.
  4. Consumi pasta de vinete pe felii de toast integral, dupa ce ai tinut-o la frigider 2 ore.

Recomandari

Aperitive