Cosulete cu pastrav si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cosuletele cu pastrav si legume sunt de mare efect, ele avand marele avantaj ca umplutura poate fi de fiecare data alta, indiferent ca e dulce sau sarata.

Ingrediente

    • 75 ml apa rece
    • 300 gr faina
    • 150 gr unt rece

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 1 ardei gras verde
    • 4 cm praz
    • patrunjel verde
    • 100 ml vin alb sec
    • 500 gr file de pastrav
    • 6 ciuperci champignon
    • 6 rosii cherry
    • 50 gr unt
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se pune faina intr-un vas, iar in mijloc se pune untul rece taiat in bucatele. Se framanta totul pana se obtine un aluat sfaramicios si omogen, peste care se toarna treptat apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza aluatul care se impacheteaza in folie de plastic si se pune in frigider pentru o ora.
  2. Se intinde din aluat o foaie de 5 mm grosime si  cu ajutorul unui pahar se decupeaza discuri cu diametrul de 4-5 cm. Se ung cu unt forme de minitarte in care se pune alautul si se inteapa din loc in loc cu furculita. Se coc cosuletele in cuptorul incins 10- 12 minute, apoi se lasa sa se raceasca pe un gratar.
  3. Separat, se prepara umplutura. Se taie filul de pastrav in cuburi potrivite. Intr-o tigaie nonaderenta, se incinge 25 gr de unt si se rumeneste pestele 4 minute, apoi se scoate pe hartie absorbanta de bucatarie.
  4. In restul de unt se calesc legumele tocate in bucati potrivite, 2-3 minute. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin, se toarna vinul, cubuletele de peste, sare si piper, dupa gust. Cand s-a evaporat vinul se opreste focul si se lasa umplutura sa se raceasca.
  5. Iniante de servire se umplu cosuletele cu 2-3 linguri de umplutura si se servesc imediat.

Recomandari

Aperitive