Cosulet umplut cu legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cosuletele umplute cu legume etse un preparat care se poate servi atat ca aperitiv cat si ca garnitura pentru un preparat pe baza de peste.

Ingrediente

    • 1 pachet foi de placinta
    • 6 cartofi
    • 1 broccoli
    • 2 catei de usturoi
    • 3 morcovi
    • 1 ceapa rosie
    • 200 gr mazare
    • 100 gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Morcovii se spala bine cu apa rece apoi se fierb in coaja intr-o craticioara cu apa si putina sare. In alta cratita se fierb cartofii in coaja numai ca ei trebuiesc fierti mai mult, in jur de  40 de minute. Ca sa fiarba mai repede in apa in care fierb cartofii se pune putina sare. Se parat, se fierbe broccoli intr-o craticioara cu apa si sare, maxim 10 minute, iar mazarea 20 de minute. Dupa ce fierb toate legumele, se scurg cu strecuratoarea si se lasa sa se raceasca.
  2. Curata cartofii si morcovii de coaja, se taie cubulete care se pun intr-un bol. Se adauga mazarea, ceapa taiata marunt, usturoiul zdrobit si broccoli tocat. Se calesc toate legumele intr-un cub de unt timp de 3 minute, apoi se lasa sa se raceasca 10 minute.
  3. Se desface aluatul si se decupeaza din el discuri de marime potrivita. Se ung 4 castroane cu unt, si se asaza in fiecare cate 3 dicuri de aluat unse cu unt topit. Se repartizeaza amestecul de legume in fiecare castron in mod egal, si se baga in cuptorul incins 25-30 de minute, pana se aureste aluatul.

Recomandari

Aperitive