Conopida in sos de unt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida in sos de unt este un aperitiv aromat si gustos pe care il puteti servi chiar si rece, a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    • 1 conopida
    • 2-3 linguri cu unt
    • 1 legatura de patrunjel
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli conopida in apa, tinand-o cu palaria in jos,apoi o asezi intr-un vas mare in apa cu sare si o lasi o ora ca sa distruga impuritatile din inflorescente.O speli iar si o pui la fiert intreaga, cu frunze si cotor, in apa clocotita.
  2. Dupa 15 minute o scoti, o scurgi asezata pe sita, o cureti de frunze si cotor,apoi o fasonezi (scoti buchetele atinse) si o stropesti cu unt fierbinte in care ai prajit timp de 1 minut frunze intregi de patrunjel.
  3. Asezi conopida pe platou mare, pui in jurul ei felii de lamaie, servesti cu paine prajita. Tai buchetele si le treci in farfuriile mesenilor, cu felii de lamaie cu tot, decorate cu frunze de patrunjel prajite, puse peste conopida si peste lamaie.
  4. Conopida in sos de unt se serveste alaturi de un pahar cu vin alb sec.

Recomandari

Aperitive